joi, 27 august 2009

Cersetori cu clasa


Peste tot unde te duci in Bucuresti vezi cersetori, si nu numai in capitala peste tot sunt, eu doar aici am intrat cel mai des in contact cu ei, unii sunt niste drogati ambulanti vin cu mucii beliti pe fata si cu punga de bronz si iti cer paine sau bani - da ia mananca frate din mucii aia sa vezi ce-ti mai trece foamea, pur si simplu iti vine sa vomiti cand ii vezi, iar politia nu le face nimic, nici macar cand sunt agresivi. Lame

Cred ca toata lumea il stie pe ala imbracat in costum, cu cravata, vine la tine la geam si iti cere 'cinzeci de mii' - sa dea dracii, ala daca prinde 10 pe zi care ii dau castiga mai bine decat multi oameni care muncesc la fabrici, firme etc.

O tiganca m-a facut bulangiu pentru ca nu am vrut sa ii dau bani de taxi, eram la o gura de metrou si o tiganca la mine zice 'baeatu da si mie niste bani sa ma duc cu taxiul acasa' cu punga in freza belea fasolea la mine, evident i-am zis 'jet', si a zis 'sa mori tu ma bulangiule', eh daca o sa ajung bulangiu cu siguranta o sa mor imediat o sa am grija de asta.

Mai e tiganul care iti cere zece mii, ca daca nu ii dai te scuipa, nu am avut ocazia sa imi spuna mie asa, ca ar fi avut el ocazia sa primeasca de la mine un scuipat intre ochi atenuat cu niste suturi in cur.

Tiganul imbracat in mireasa - aluia i-am dat bani doar ca m-a facut sa rad, in parcare la MC.

Era una in tren se tara pe jos, vezi Doamne nu putea sa mearga, ii dau bani eu ca un bun cetatean, vine supra controlul si ii zice 'ridicate fa sa nu te iau la suturi' bam se ridica baba si o taie, imi venea sa ma duc dupa ea sa ii zic da fututi rasa matii banii inapoi ca nu-i meriti dar nah.

Imi e foarte mila de cei cu handicap, si cum capata ei handicapul asta, cand sunt mici parintii lor, ca niste animale ce sunt, le rup maini, picioare pe care le lasa sa se sudeze natural si normal ca sunt schiloditi, le dau bani, chiar daca stiu ca nu sunt pentru ei dar nu pot sa ma abtin.

Sunt foarte multe tipuri de cersetori, care mai de care mai jmecheri, mai tupeisti, mai nesimtiti, mai agresivi ca el de pe litoral care l-a injunghiat pe un pusti ca nu i-a dat bani cu o spita de umbrela, asta e ar trebui sa nu le mai dam nimic, ori la munca ori la cimitir, cei cu handicap la azil.

O sa inchei cu o mica povestioara pe care am auzit-o de curand

"Se spune ca era o femeie care a devenit bogata brusc, si fiind milostiva, in fiecare luna chema toti cersetorii la ea si le dadea bani, si bunuri. Cersetorii o iubeau si o indrageau, ea era cea mai importanta persoana pentru ei. La un moment dat femeia a facut un copil, cheltuielile au crescut si nu si-a mai permis sa dea bani cersetorilor. Acestia au venit la poarta ei si au zis:

ei: de ce nu ne mai dati bani, ca avem nevoie, ne e foame?

ea: uitati acum am si eu un copil, merge la scoala, banii se duc cheltuind cu el, si nu imi mai pot permite sa va dau si voua

ei: stai asa, da il duci la scoala pe banii nostri? "

Numai bine.

2 comentarii:

  1. "nu te ingrijora" sunt unii care accepta si bonuri de masa :D

    RăspundețiȘtergere
  2. eu nu prea dau bani cersetorilor. mi-a fost mai demult mila de o batranica si i-am dat ultimii bani din buzunar, pana la salariu am fost leftera, iar femeia a avut indrazneala sa ma intrebe daca mai am ca aia nu prea sunt de ajuns. wtf!?

    RăspundețiȘtergere