marți, 11 august 2009

Gripa porcina

Cum zice Mircea Badea, "Traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul", prima data cand aud asta intr-un context in care isi are locul, si foarte bine chiar.

Dimineata, intre 2 cafele si un pachet de tigari, discutii si povesti cu o cunostinta d'a mea, aflu cate ceva despre cacaturile de servicii de la noi.

A fost omu prin concediu, anume in Franta, s-a plimbat a vazut ce era de vazut, la intoarcere sotia a cam racit, putin gripata merge la doctor sa ii dea cateva pastile sa nu cumva sa se agraveze. bun. Medicul respectiv ii spune pe un ton serios " bai, pentru cazuri dinastea, vezi si tu cum e, mergeti la matei bals e si cu gripa asta porcina, mergeti acolo ca sunt specialisti. " Zis si facut, fuga fuga la matei bals, la boli infectioase dau de doctor si ii spun clar, domnule sotia mea a racit putin haideti sa vedem ce se intampla. Aia cu masti, manusi si alte rahaturi, le fac analizele amandurora, probe din urechi, din nas, de pe limba (muci, clei si scuipat pe romaneste) si temperatura, ii trimite pe amandoi acasa respectivul medic si le spune " sa nu cumva sa iesiti din casa, mergeti direct va izolati pana va sunam noi (asta se intampla vineri), " bine da pana cand stam acolo inchisi, ca in pestera? ", raspunsul primit a fost ca duminica. Se duc oamenii cuminti acasa, duminica suna la ei, raspunde o maimuta cu voce groasa " aa da ati sunat prea devreme domnule, maine aflati rezultatele si nu iesiti din casa la revedere ". Nu trec 5 minute, suna cineva de la spital, mare crima, mare omor puneti-va mastile pe fata veniti repede la spital ca ati fost depistat cu gripa porcina, asta ii zice stai ma nene ca eu nu am nimic sotia mea e gripata eu sanatos tun. Aia insista si ii zice sa vina ca sotia nu are nimic el e bolnav, dar sa o ia si pe ea ca locuiesc impreuna si sigur are.

Se imbraca, pleaca speriati la spital, te futi in el de trafic si legi de circulatie si tot. Se duc acolo doctorul respectiv ii spune aveti noroc ca nu va internez, va dau niste pastile sa le luati seara si nu iesiti din casa pana nu repetati analizele. Asta ii zice iar, ma frate eu nu am nimic, sotia e racita. Nu a reusit sa rezolve mare lucru. Asa ca se duce acasa, se izoleaza iar, ia pastilele seara sta acasa, ce cacat sa faca dupa ce te fut aia la cap si te obliga sa semnezi cum ca daca iesi din casa amenzi, parnaie, ca infectezi lumea, stai ce dracu sa faci. Luni dimineata la 10 suna telefonul.
"buna ziua, de la celula principala care se ocupa cu studiul H1..., (ma rog o crizata) nu va miscati ramaneti acasa nu mai luati pastilele, ca a fost o greseala nu aveti nimic, a fost o confuzie de nume, trimitem echipaj sa ia pastilele, nu va miscati de acasa, sunteti sanatosi amandoi"

Bun stau oamenii asteapta, in 10 minute suna iar telefonul. Alt cacat de institut, alta persoana bineinformata, " doamna Elena, ati fost depistata cu virusul gripei porcine ramaneti izolati si dvs. si sotul pentru ca puscarie, amenzi bla bla old story" La un moment dat le-au sarit dracii, apuca-te si suna peste tot sa-i futi in gat ca se joaca cu inima ta. Suna in 10 locuri diferite, spune-le tuturor povestea, nimeni nu cunostea repsectivii doctori, ba ziceau ca sunt de la alte institutii ei doar fac analizele si le trimit mai departe.

Cazul era cunoscut peste tot, greseala de nume, timp in care cel care primise raspuns ca nu are, umbla liber si imprastia virusul.
Ajung astia disperati sa ia pastilele, milogii pamantului, sa nu spuna la nimeni, ca a fost greseala, sa nu ajunga in presa sa nu bla bla.

Ca sa vezi cum niste idioti se joaca cu inima ta ca nu treci usor peste o veste ca asta, te fut in cur si te pun pe drumuri, te mai si izoleaza, concluzia... "traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul" chiar il ocupa!!!!


Numai bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu