vineri, 27 iulie 2012

Plagiatul - delict intelectual?



Sunt convins ca toata lumea e la curent cu incredibilul caz de plagiat al lui Ponta care a declansat o isterie nationala pornind de la un lucru foarte simplu, niste baieti destepti au vazut ca in lucrarea respectiva sunt copiate din alta parte nu stiu cate zeci, sute de pagini fara sa ghilimelizeze "paragraful" de o suta si ceva de pagini, simplu ca buna ziua.


Rezultatul analizei pe text a unei adunari de fosti securisti care se pretind a fi oameni de cultura cu un trecut impecabil si care nu pot fi influentati nici de seful lor, au strigat tare ca nu s-a plagiat. Corect sau nu, in cazuri asemanatoare comisia ar trebui sa respecte aceleasi proceduri pentru toata lumea si sa se valideze orice.


Astfel ca m-am hotarat sa fac o cercetare legata de acceleratia gravitationala, forta gravitationala,camp gravitational etc. urmand modelul lui Newton doar ca de data asta eu am ales un par si nu un mar.
Intamplarea sta in felul urmator, eram undeva la tara si am observat ca toate perele uscate cad din par perpendicular pe sol, magic nu?, asa ca m-am apropiat si fara sa ma uit in sus am inceput sa scutur parul destul de tare, moment in care am avut o surpriza care a generat o "revelatie". Surpriza a fost ca in par erau 4 pui de pisica ce se jucau printre crengi si care au cazut de acolo impreuna cu perele pe masura ce scuturam de el si mi-am dat seama ca toate corpurile sunt atrase de o forta gravitationala, pun pariu ca nu stia nimeni asta.


Saptamana viitoare imi fac timp, detaliez lucrarea asa cum trebuie din materialele elaborate de parintii fizicii, si ma duc la dl. Ponta sa o valideze, ce mama dracului ori suntem fizicieni ori nu mai suntem, nu?


Si pentru ca traim intr-o lume plina de senzational, cu o precizie delicata din domeniul muzicii Adele a reusit sa dea foc ploii, pun pariu ca e invidioasa ca nu locuieste in romania sa se faca si ea un dottore.


Toata stima,
Numai bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu