miercuri, 2 septembrie 2009

Despre reclame


Mergem prin hypermarket-uri, vedem la televizor, peste tot reclame la produse de uz casnic, si ma refer la frigidere, combine frigorifice, masini de spalat, aparate de aer conditionat etc. sunt sigur ca toti am observat in reclama frate "Clasa energetica A" si te uiti frumos pe produs si vezi acolo o scara cu clase energetice si ala unde scrie A e al dracului de lung si verde. Si se pune asa de mare accent pe A-ul asta sau A++ incat pe mine unul ma exaspereaza.

Am aruncat o privire pe net si clasa energetica face referire la cat de mult consuma respectivul aparat, sau/si energia transformata in caldura, oricum nu asta ma interesa dar asa ca idee, sper sa nu fie gresita.

Dar, nu am vazut niciodata o reclama in care sa zica avem frigidere cu clasa energetica B, sau C, la ei toate sunt A, sau sa inteleg ca aia care au din alte clase sunt mai mici si mai saraci si reclama lor ar suna " Frigidere cu clasa energetica C (suspinand) dar sa stiti ca sunt fooooaaarte rezistente" NU. Bullshit. Asta e un cacat de marketing si ne dispera pe noi cu clasa lor de energie cand oricum toate sunt la fel.

O sa ma duc la un magazin si o sa cer o masina de spalat cu clasa energetica D, da am bani de curent si vreau una care sa consume, ce o sa zica respectivul? nu exista asa ceva pentru ca toate se vand la nivel de clasa A, oricum toate cacaturile chinezesti sau taiwaneze sunt de clasa A, daca tot specifici in reclama inseamna ca ai si alte tipuri, evident acelasi produs are diferite tipuri de clasa A in 10 magazine, e o facatura toata treaba cu consumul, toate te usuca de bani indiferent de ce alegi.

Numai bine.

11 comentarii:

  1. nu e chiar asa. aparatele sunt impartite in clase dupa eficienta :-) si e mai ok sa ai un aparat mai eficent asa cume mai ok sa ai o masina cu un consum mai mic, nu?in fine, vezi pe wikipedia :-P aaaa..si inca ceva, unii mai si mint, pt ca nu toate aparatele sunt certificate de nu stiu ce institut din asta european, unele sunt certificate si in china. si pana la urma e logic ca si astia sa isi promoveze cele mai eficiente produse pt ca in general sunt si mai scumpe.

    RăspundețiȘtergere
  2. daca sunt certificate de un institut de ce nu sunt in magazine si clase pana la G si de ce acelasi produs are 4 clase diferite in 4 magazine? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. pai pentru ca nu e exact acelasi produs si nu au pana la g pt ca nu e rentabil, nu prea le cumpara nimeni pe alea. si ti-am zis ca nu toate sunt certificate in europa, unele au primit certificarea in china.

    RăspundețiȘtergere
  4. daca scrie de ex: Arctic model No. 231232 si exact acelasi model si in alta parte are clasa A++ in loc de A, e acelasi produs toata mancatoria asta e o chestie de marketing si pentru ca alea nu se vand si nici nu sunt bagate in magazine nu-si mai are rostul atata reclama la chestia asta pentru ca nu poti sa faci o comparatie.

    RăspundețiȘtergere
  5. cum vrei o masina de spalat care consuma mult!!!!??park mai ieri postai mesaje ecologiste si spuneai ca o "sa murim ca niste caini"..sunt scandalizata!!
    vezi ca dak te prind ecologistii astia, speli de mana!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. m-ai inteles eronat, de ce mi-as dori o masina care consuma mult, din contra, e doar ideea aia ca astia te fut la cap cu clasa lor energetica si fac comparatie cu altele care nici macar nu le vezi, de ce sa insisti pe diferentierea unui lucru cu un lucru inexistent.

    RăspundețiȘtergere
  7. nu e vorba de faptul ca zoner vrea o masina de spalat care consuma mai mult, e pur si simplu vorba de dezinformare. cat despre faptul ca o sa murim ca niste caini, asta e oricum valabila indiferent de ce masina de spalat/frigider folosesti, pt ca nu noi suntem principalii responsabili pentru poluarea planetei ci marii industriasi pe care ii doare fix in cot.

    RăspundețiȘtergere
  8. ha ha :))) dak stiam ca aici se scrie istoria umanitatii luam bloggul asta in serios..si ca sa raspund la intrebarea ta, conform normelor europene de protectie a mediului este interzisa comercializarea produselor "care consuma mult", iar etichetarea lor este obligatorie pt informare cetateanului.. dar dak vrei sa faci o proba ti-o dau io pe aia veche a mea de acasa, (de tot) are si roti..:)) (just came and get it):)))

    RăspundețiȘtergere
  9. daca se interzice vanzarea produselor care consuma mult, inseamna ca pe piata avem numai produse care consume putin cf. UE da? , vorbim aici de produse noi, care mai e rostul clasei energetice daca toate consuma putin? si mai rau difera clasa energetica pentru acelasi produs in diferite locuri,am verificat. te salut

    RăspundețiȘtergere
  10. ti-am raspuns deja ca sa fii informat si sa stii ce cumperi :P

    RăspundețiȘtergere