miercuri, 2 septembrie 2009

E toamna



Odata cu septembrie a venit si toamna, eu o simt, intotdeauna am simtit destul de bine schimbarile astea, ma simt eu altfel atat fizic cat si psihic.
Stateam si ma gandeam cum percepem venirea acestui anotimp la diferite nivele de varsta, si ar fi cam asa:

Ce spun micutii: A venit toamna, mergem la gradinita, scoala, colectionam frunzele care cad si capata o culoare aurie, le lipim pe foi sau le pictam la desen, mamicile ne imbraca mai gros, se face intuneric din ce in ce mai devreme si nu ne mai lasa la joaca, ne trezim dis de dimineata si cu nasucul rece ne indreptam cu pasi repezi spre scoala, stoluri de pasari se duc spre tarile calde, in curand o sa inceapa sa ploua asa ca oamenii care traiesc la tara ar face bine sa se grabeasca sa isi culeaga granele si sa faca pregatiri pentru iarna.

Ce spun cei de la gimnaziu: A venit toamna, cacat vin 15 septembrie si mergem la scoala, ne fut profii la cap cu o gramada de materii, mai nou asteptam pauzele sa mergem la baie sa fumam, e nasol la scoala da ii mai jumulim pe aia mici asa de caterinca, abia asteptam orele de sport ca pe painea calda, cad frunzele astea din copaci ma uit la ei ce urat arata iack da plm ne vedem cu colegii, e ok.

Ce spun liceenii: Prima zi de scoala, tare frate, anu asta sa mor o sa fumez prima tigara in curtea scolii ce pula mea, cam nasol ca s-a stricat vremea, nu putem sa mai mergem la cluburi in aer liber, da o dam lejer la altele in aglomeratiile, si pizdele astea acum or sa se imbrace mai gros ca e rece afara asa ca mai vedem si noi fix frectie, frunzele cad da si ce doar nu atarnau in pom non stop, pasarile au plecat de la noi, da de fapt nu au plecat, au plecat doar unele care s-au dus la facultate, celelalte au ramas la noi aici, e lejer ca in primele saptamani nu sunt cataloage chiulim lejer pana incep astia sa ne futa la cap cu teme, teze, lucrari jet.

Ce spun studentii: Vine toamna, le dam peste bot astora care mai sunt la liceu, incepem mai tarziu, abia astept, cluburi, distractii, bautura, femei, mergem la facultate fix primele 2 saptamani, dupa care ajungi mort de beat la 3 dimineata si zici ma fut in ea de scoala, de poimaine ma duc, da poimaine in ce luna din an? Si ajung toti la facultate, iar se impute traficul in Bucuresti, iar aglomeratie, iar galagie peste tot. Au inceput sa cada frunzele, ca sa vezi nivelul de poluare crescut parca arata mai ciudat la culoare si au inceput sa cada mai devreme fata de anii precedenti, si pasarile parca ne-au parasit prematur, nici eu nu pot sa respir in poluarea asta ma arde pe gat, dar saracutele animalute. Iar multa lume nesapalata prin metrouri, chefuri prin camine, o a doua vacanta:D.

Later edit: Vine toamna vin si cacaturile de restante, care se strang si se strang si zici ma fut in ea de facultate.

Ce spun astia batrani: Se schimba vremea, ma dor toate oasele, reumatismul, ma doare mana dreapta inseamna ca ploua maine, ma doare piciorul stang inseamna ca ploua, ma rog ai inteles ideea orice ii doare inseamna ca ploua cam atat stiu.

Am incercat sa exprim cateva din gandurile diferitelor tipuri de indivizi de diferite varste intr-un mod haotic, cred ca ar mai fi randuri de adaugat dar acum nu mi trec prin minte.


Numai bine.

5 comentarii:

  1. mai am eu o adaugare, pt studenti toamna mai inseamna ceva: restante!!! :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. de fapt daca stam bine sa ne gandim...pentru studenti toamna incepe dupa restante. pana atunci noi suntem in alt anotimp, care vine de 3 ori pe an :-D

    RăspundețiȘtergere
  3. la mine mai era vestita de ceva toamna: imi ia mama blugi noi,pantofi, ghiozdan, caiete...
    ce vremuri...cum se schimba gandirea...cata inocenta in "oamenii de la tara trebuie sa se grabeasca cu granele"...si cate "maturitate" la studenti :P
    foarte tare articolul:*

    RăspundețiȘtergere