marți, 27 octombrie 2009

Credinta?Religie?nu prea cred

Acum cateva zile au ajuns in Bucuresti niste moaste. Nu stiu ale carui sfant, dar este irelevant, deoarece nu asta e preocuparea mea. De fiecare data cand au venit asemenea moaste, a aparut si inevitabila coada de pe Dealul Mitropoliei pana la Regina Maria. Trecand pe langa coada asta nu am putut sa nu ma intreb de ce suntem atat de ipocriti? Nu sunt impotriva fumatului, dimpotriva, dar parca nu e ok sa astepti sa intri in biserca, iar in timp ce astepti sa fumezi un pachet de tigari. Din punctul meu de vedere pur si simplu chestiile astea nu sunt compatibile. Le mai lipseau berea si semintele. Lasand asta la o parte nu am putut sa nu ma intreb: cum se face ca pentru chestii de genul asta se gasesc mereu jandarmi ca sa mentina ordinea si ambulante sa duca babele care nu au mai rezistat 10 ore, dar in rest toti se plang pentru ca sunt understaffed(chiar asa, la 60-70-80 de ani nu ai nepoti, copii ceva cu care sa iti ocupi timpul?chiar trebuie sa stai 10 ore in picioare in frig?)
Un sondaj realizat acum ceva vreme arata faptul ca romanii sunt cel mai religios popor din Europa, dar mie imi vine greu sa cred. Nu sunt o persoana religioasa, dimpotriva, sunt undeva la polul opus, dar nu pot sa inteleg cum se face ca in fiecare zi ma lovesc de atata rautate si nesimtire. Parca trebuiati sa fiti buni si toleranti, sau asta e doar la suprafata???

Un comentariu:

  1. facem abstractie de ipocrizia oamenilor care se calca in picioare sa se inchine la moastele respective si cred ca se vindeca, lucru care este doar un efect placebo, vedem idiotenia celor care s-au gandit sa imputa centrul bucurestiului care oricum era aglomerat in loc sa mute moastele respective undeva la marginea orasului sau in alta parte, s-au gandit ca e ok sa creezi asemenea debandada intr-un loc deja sufocat de prezenta oamenilor si al masinilor, astfel s-a dat totul peste cap si de atata timp nu s-au gandit ca nu e OK deloc sa faci asta, sunt lucruri care stau la mijloc in toata povestea asta pe care nu le stiu si de care sunt sigur ca nu sunt de natura religioasa. bye

    RăspundețiȘtergere