vineri, 23 octombrie 2009

Felul de a fi..


Ma uit la mine in fiecare zi si pe parcurs ce cunosc alte persoane ma descopar din nou pe mine. Spun asta din cauza ca in relationarea cu oameni fie de sex feminin sau masculin ma port altfel cu fiecare in parte, stiu ca de obicei in functie de om incerci sa iti adaptezi limbajul, gesturile si sa iti exprimi trairile si emotiile, dar eu nu incerc nimic, fara sa cunosc persoana dinainte parca deja sunt 'adaptat', si pornesc la drum intr-o alta forma pe care la un moment dat imi dau seama ca nu o cunosteam dinainte. Partea buna a acestor lucruri de natura psihologica pe care le-am remarcat ar fi ca ma avantajeaza in fata unor persoane si sunt vazut altfel, fac o impresie buna aproape de fiecare data, partea urata e ca nu mai stiu exact cum sunt de fapt, sau daca dupa un anume timp voi fi altfel, poate adevarata personalitate iese la suprafata si nu voi mai fi poate asa de serios, linistit, calm sau placut, nu stiu inca, dar am o teama legata de chestia asta.

De ceva timp incerc sa imi raspund la intrebarea "De unde naiba stiu eu sa ma port cu oamenii si pentru 99% din ei sa fiu omul potrivit, acel individ pe care il cauta sobru, linistit, cuminte, calm, intelegator sau pe partea cealalta betiv, curvar, inconstient sau alte lucruri fictive?, nu reusesc niciodata, ori momentan nu m-au afectat lucrurile astea ori sunt atat de idiot si nu reusesc sa gasesc un raspuns.

Nu m-am gandit niciodata sa analizez un om, sa il ascult, inainte sa vorbesc eu ca sa stiu cum sa il iau, si patesc asta aproape zilnic, de cele mai multe ori ma ajuta, fara sa calculez nimic dinainte ma port altfel necontrolat. As zice ca din 10 oameni pe care ii cunosc intr-o zi, 7 sau 8 ma vad diferit.

M-am gandit ca poate am probleme de personalitate, si poate joc dupa cum imi canta toba, dar nu e asta pentru ca eu joc dinainte sa cante toba, parca toba canta dupa cum joc eu, si in plus trasaturile morale si intelectuale nu se schimba doar ca sunt abordate altfel. Nu stiu daca asta poate fi o problema sau poate sa fie un atu, nu ma simt chiar bine cand in fiecare zi parca descopar lucruri noi la mine si ma simt ca si cum ar fi fost dintotdeauna acolo undeva si le stapanesc foarte bine, sper sa nu fiu inteles gresit sa se creada ca sunt fals, nu e deloc asa, asa ca daca esti printre cei 1% care nu ma suporta inseamna ca am gresit eu, sau poate gresesti chiar tu cu ceva, la urma urmei oricum esti minoritar asa ca nu ai ce sa faci.

M-am tot chinuit sa pun lucrurile astea in ordine incat sa se inteleaga ceva, asta e cea mai buna forma la care am ajuns.

Numai bine.

4 comentarii:

  1. uite, despre asta vorbeam si eu acum cateva zile cu cineva, nu, nu esti fals, doar ca oamenii sunt fiinte complexe. personalitatea unui om are mai multe aspecte iar uneori intuitia sau poate instinctul de autoconservare ne influenteaza in sensul ca aratam doar unele dintre aceste aspecte. nu e falsitate, e doar capacitatea de adaptare care isi spune cuvantul. nu o sa ii spui mamei tale ca edti un betiv(nu ma intelege gresit), asa cum nu o sa fii sobru cu prietenii tai.

    RăspundețiȘtergere
  2. mie imi place modul in care te porti at knd esti cu mine si vreau sa cred ca asa esti mereu...

    RăspundețiȘtergere
  3. hmm... E adevarat, exista si instinctul de conservare, dar inainte de toate oamenii nu sunt obisnuiti sa traiasca singuri si in mod inconstient se adapteaza aproape perfect oricarei situatii, atata timp cat acei oameni cu care se intra in contact au aceleasi principii de valori ca si ei. Si sa nu uitam si cealalta categorie de oameni care ar face orice sa fie admirati, placuti, interesanti incat sa "posteze" alta fata in functie de individ. Din fericire acei oameni obosesc destul de repede, ajungand la "vulpea care nu ajunge la struguri, zice ca sunt acrii"..
    Uneori ajungi sa nu mai ceri mare lucru de la cei din jur, si sa ajungi sa-i accepti asa cum sunt, si sa te multumesti cu mai putin.. bucurandu-te doar cand poti aduce un zambet pe chipul celuilalt. si astfel poti ajunge sa aduci bucurie in fiecare om care nu esti TU...
    In fond totul se ajunge la o selectie subtila de prieteni in functie de valori, de o capacitate enorma de adaptare a unor situatii dificile , de a cere din ce in ce mai putin celorlalti si mai mult de la tine atunci cand audienta nu-ti mai convine.
    Intr-un final alegem.. si asta vei face si tu dragul meu ZONER.. mai devreme sau mai tarziu..

    RăspundețiȘtergere
  4. mie nu-mi mai place modul in care te porti atunci cand esti ku mine si vreau sa cred k e o kestiune de moment:(....la anu' ar trebui sa fim mai buni unul ku celalalt:))

    RăspundețiȘtergere