luni, 19 octombrie 2009

De cacat bre!


Speram, conform spuselor cimpanzeilor de la INMH că vom avea o toamnă lungă şi călduroasă după o vară în care seceta ne va lăsa să murim de foame, fals, speram deci că vom avea o toamnă călduroasă, după o vară care mie mi s-a părut ok, nu a fost chiar secetă, am zis că poate a fost totusi o greşeală a celor de la INMH, dar o toamnă călduroasă ar fi fost de vis, din nou nu a fost aşa. A fost o minciună care, în diverse domenii a avut influenţă, se spera că turismul balnear va merge până undeva în octombrie, ţăranii s-au crizat când au auzit că vine seceta şi iar cultivă pulă şi tot aşa.

O vreme plăcută care brusc s-a schimbat, s-a făcut frig, deci nu "frigut" cum le place unora să alinte diverse cuvinte ale căror efecte sunt de căcat (problemuţe, râuţ, picioruş de damă care poartă 44, sau, gen a călcat într-un găinaţ de câine!), frig al dracului, a început să plouă încetişor şi mărunt, cum ar zice bătrânii "Plouă mocăneşte", urăsc perioada asta a anului din mai multe motive, cum ar fi:

1.1 Frigul care e peste tot, pe stradă, în casă (radetul - agentul termic adică, vine la fiecare în casă câte o oră cu un reşou, cred, încă îi aştept să ajungă şi la mine)
1.2 În RATB (după ce că e al dracului de frig, unii reuşesc să transpire şi chiar vor să ştie şi alte persoane, că da, ei pot transpira şi în asemenea condiţii)
1.3 Mucii - da, curge mucii şi trebuie să avem mereu şerveţele, mâneci la îndemână, eventual o limbă mai lungă care poate rezolva problema (sunt copiii ăia mici înfofoliţi cărora le e atât de frig să scoată mânuţele din buzunar asa că rezolvă problema în stilul limbist.
1.4 Frig plus ploaie = ceată, carosabil alunecos + şoferi români = accidente grave sau tamponări uşoare, multe, concluzia prea mulţi idioţi la volan.
1.5 Trebuie să te îmbraci gros, avantajul multor persoane: toată lumea e grasă
1.6 Vine decembrie, îmbătrânesc, vin sărbătorile cu tot cu vânzoleala iritantă la un moment dat, zecile de telefoane de "bLamMltiAni" şi întrebări gen "eu cu cine votez?" legate de vestitul revelion.
1.7 Toată lumea e roşie la faţă, ai zice că vezi pe stradă numai oţetari cu obraji roşii, urechi roşii, nas roşu.
1.8 Fie că eşti într-un local, în ratb, metrou, stradă toţi mamelucii au impresia că sunt singuri in public şi tuşesc, strănuta etc. şi tu ca un bun cetăţean absorbi informaţia bolnavă şi devii zombi ca şi ei.
1.9 Se împute traficul la maxim, cum toată lumea îşi permite o maşină în ziua de azi, din comoditate maximă şi bolnavă toţi se urcă în maşini şi pleacă spre servicu sau şcoală uatevăr şi în loc o călătorie comodă, au parte de nervi, claxoane, ambuteiaje, în cazuri extreme poate şi câţiva pumni, 2-3 picioare şi injurii adresate reciproc.
2.0 Vremea închisă, umezeala şi natura aflată în comă în drumul ei spre moarte scoate la iveală latura urâtă a Bucureştiului. E perioada în care oraşul arată cel mai urât posibil, toate blocurile sunt din ce în ce mai jegoase, străzile şi trotuarele sunt din ce în ce mai murdare datorită construcţiilor neterminate de ani şi ani etc.

Toate par negre în momentul de faţă, dar să privim părţile bune, avem un guvern stabil, politica şi economia merg strună, noi găozarii de rând trăim excepţional.

Numai bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu