miercuri, 21 octombrie 2009

Targul de turism 2009

Ca in fiecare an am fost prezent la TTR, dupa cum eram obisnuiti cu totii, targul se tinea in pavilioanele 14-15, toate spatiile erau degajate, toti isi vindeau serviciile in conditiile pe care si le pregateau, standurile erau aranjate, totul era super. Anul acesta, s-au suprapus cu alte targuri si s-a tinut in pavilionul 1, dar s-a intamplat sa intervina Elena Udrea de Plescoi cu o idee la fel de interesanta ca cea a daramarii zidului din jurul Casei Poporului.

Ministerul turismului, in frunte cu Elena Udrea de Plescoi, prin cine stie ce metode a reusit sa inchirieze 80 % din spatiul din pavilionul 1 si anume tot parterul pentru promovarea tusimului romanesc, si au fost concerte, dansuri de pinguin si karaoke, adica o debandada totala intr-un esec stralucitor la lumina reflectoarelor. Urechile mi-au fost inundate de zgomotele si tipetele scoase de Andra, care pana la acel moment imi dadea impresia ca ea canta si nu se screme sa urle, am vazut cel mai idiot si tamp dans, anume cel al pinguinului care a prins la romani la fel cum au prins si manelele.

Una peste alta era treaba lor, sonorizarea a fost de cacat, se auzea cu ecou si foarte distorsionat intr-un spatiu imens si pustiu, pentru ca la etajul 1 erau membrii ANAT care au fost marginalizati la maxim, iar undeva la cel de-al doilea etaj erau agentiile de turism inghesuite in patratele, patratele care la randul lor erau inghesuite de multimile de turisti care roiau pe acolo.

S-a putut trage usor concluzia: NU PROMOVEZI TURISMUL ROMANESC, IN ROMANIA, IN LIMBA ENGLEZA! orice tampit s-ar fi gandit ca trebuie sa mergi in afara sa promovezi in felul asta, sa aduci bani din afara in Romania, nu sa rulezi aceiasi bani, iar turistii romani s-au inghesuit ca oile la standurile agentiilor, putin dezgustati de conditiile din acest an de la targ, si la fel de dezgustati si scarbiti erau si agentii de turism care nu si-au putut prezenta ofertele si nu si-au putut amenaja standurile asa cum si-ar fi dorit pentru a atrage clientul.

Mizerabil.

Numai bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu