marți, 22 februarie 2011

Cum se ruleaza banii


De cand a aparut pe 'peata' noua obsesie a romanilor, si anume cea legata de spagarii de la vami, jur ca dorm mai mult decat se poate pentru ca pe orice canal de stiri vezi intregi dezbateri de ore intregi legate de acelasi subiect, nici macar circul politic nu mai face fata in asemenea conditii, Crin Antonescu mai are putin si iese in pula goala in Piata Constitutiei numai ca sa fim atenti si cand are el ceva de zis.


Ideea e ca astea fac parte din marea manipulare mediatica, si tot ce se intampla pare sa aiba o logica aparent constanta cu mici devieri de sens si principii care oricum nu ajuta la nimic, e ceva nou ca se da spaga la vama?, nu este, mai mult de 40% din populatia romaniei a iesit din tara si a vazut care e treaba.

Cacatul asta de care tot Romanul idiot e obsedat in ultima vreme o sa dispara la fel de brusc de cum a aparut, si nu inteleg de ce dracu le e unora asa de greu sa gandeasca putin mai mult si sa actioneze ulterior, si anume:

1. Prima data incep cu cacatul de combustibil si scumpirea lui nefondata care a impanzit messengerul si facebook-ul, ca sa facem protest si sa ne bagam pula in benzinariile lor, si asa am si facut, numai ca nu m-am dus sa fac circ in benzinarii pentru ca aveam lucruri mai importante de facut si mai ales ca era suficient sa se duca doar cativa si sa blocheze o benzinarie, asa a si fost. Dupa care au inceput tot felul de controale de la fisc, anunta micul Boc marea reducere a preturilor nefondate, si da, s-au redus preturile cu 3-5 bani pe litru si toata lumea a tacut, nu mai zice nimeni nimic, deci? Am luat la muie, ca asa e romanul e EXTREM de usor de prostit si aruncat intr-o groapa de cacat cu 100$ in mana ca tot e fericit.

2. Spagile de la vami, peste tot sunt aratate casele, masinile si in general averile celor care lucrau in vami de la cel mai mic grad pana la cel mai mare in fiecare unitate in parte, si pe toti ii auzi "Asa va trebuie spagarii dracului, bine v-a facut!". Da ce cacat, orice cretin ar zice asta, e cumva ceva nou ca se dau spagi la vami? nu, nu este nou dar pana acum nu pasa nimanui, si pana la urma fiecare se descurca cum poate, ei asa au putut asta au facut, as zice ca 98% din romani ar fi facut la fel, pentru ca suntem oameni si oamenii pot fi corupti iremediabil de usor, adica pula mea e al dracului de usor sa te corupi si pe tine insuti stand singur in casa si belind fasolea pe geam, nu ma mira nimic. Adam si Eva au mancat din fructul interzis ca ASA au vrut si au dat vina pe un sarpe, dar povestea a fost modificata si ne-au bagat-o pe gat inca din clasa Ia cand sunte mai prosti decat un pepene galben in desert.

3. Oricine da spaga si oricine ia spaga. Din prima clipa cand iesi din casa esti predispus sa exerciti aceasta activitate care starneste orgasm mediatic national.
Ai iesit pe usa, dus ai fost pentru ca:
- te urci in tramvai ca pula benzina, si evident pula bilet, te prinde controlul dai 'doua sute' si scapi, ca sa nu iei 'cinci sute'.
- te duci la club si te imbeti pula, si pleci spre casa ca preferi sa risti sa ti futi linistea decat sa dai 10% din cat ai consumat la bar pe un taxi, te opreste politia dai 'doua-trei milionu' si scapi lejer fara sa arati vreun act de identitate.
- vine un cersetor la tine si iti zice ca daca nu ii dai bani, te scuipa, si daca esti slab ii dai, tot spaga e si asta.
- te duci la spalatorie sa-ti faci masina frumoasa, si dai 5 lei cel putin celui care se ocupa de ea sa fii sigur ca isi face treaba cum trebuie.
- mergi cu trenul, evident iar pula bilet, dai la nas banutii pe care ii cere si dispari.
- vrei sa te angajezi undeva, nu ai relatii, dai spaga.
- te duci la restaurant, nu ai masa, dar bagi mana in buzunarul ospatarului si gata ai masa.

Cred ca stim cu totii despre ce este vorba si asa am fost invatati ca se poate, asa si facem e un ciclu imens de coruptie cu care ne-am acomodat, dar pe langa faptul ca ne-am acomodat mai suntem si ipocriti si prosti, jur.

Numai bine.

2 comentarii: