miercuri, 10 februarie 2010

Na ca le-au interzis


Supriza, au interzis astia drogurile legale sau plantele etnobotanice, si nu ma mira sincer, multi am vazut ca s-au aruncat de cur in sus pana la tavan si inapoi strigand in gura mare "De ce de ce" ? Raspunsul vine ulterior "De prosti tata de prosti". Si o sa iti zic si de ce.
Hai mai intai sa ne gandim cum sta treaba cu spice shop-urile, afacerea era demult pe picioare si aceste plante nu ajunsesera la toti peizanii, si mergea foarte bine, totul pana s-a facut prea public acest fel de distractie astfel ca au ajuns la urechile pamfletarilor aceste minuni legale. Stiind ca sunt multi drogati printre noi, dar si ca sunt multi care si-ar dori sa consume ceva sa fie si ei cul dar erau prea fricosi, sau nu ii lasau parintii (cum e si vorba "unii's bagabonti pe altii masa nu ii lasa" ) s-au gandit sa isi faca toti spice shop-uri, aici a fost momentul critic in care a inceput declinul acestui tip de biznis, pentru ca orice idiot care are un atestat in comert sau vanzari retail a putut sa isi faca un PFA sau pe baza unei firme nou infiintate a putut sa vanda astfel de tampenii.

Spun ca sunt tampenii pentru ca practic bagi in tine niste chimicale care iti dau senzatii tari sau mai degraba senzatii ciudate, sunt sigur ca cei care o ardeau pe iarba, hash sau alte cristale sigur nu au trecut la droguri legale, au continuat in liniste sa isi faca pe plac, asa ca piata care s-a creat in jurul acestor droguri legale a fost una in procent de 90% noua, amatori de senzatii tari. Si cand zic amatori sunt chiar pe bune pentru ca au avut acces pusti de la tara care vroiau sa fie cul, pusti si pustoaice de la oras cu un nivel de cultura scazut care nu stiu ca mai frumos si mai ieftin te distrezi o seara intreaga la club daca bei cateva paharele de orice doreste fiecare, fapt care a dus la un consum mare de astfel de produse.

Am zis ca de prosti ce suntem au fost interzise tocmai din cauza pustilor si pustoaicelor cu iq-ul scazut care au incercat destule combinatii unele fatale unele care i-au trimis la spital, sau excesul de zel care s-a produs cand se simteau putin mai altfel decat de obicei provocand daune materiale ori altercatii de orice tip sau chiar automutilari ( era mai bine cand erau emo ), nu au stiut sa consume in liniste astfel incat sa nu deranjeze pe nimeni sau sa nu se faca atata publicitate, na ca le-au interzis, acum sa vedem cum se vor vinde si asemenea substante cu un morcov putin infipt in cur.

Mai bine ar legaliza iarba, pentru ca e naturala, dar oricum suntem prosti si nici pe aia nu am sti sa o consumam cum trebuie, maine poimaine se va interzice si laba ca mai vezi pe la tv cate unu care isi infige bile pe canalul urinar ca sa sparga nuci, cam de cacat nu?


Iata:
Cabinetul Boc a decis, miercuri, interzicerea a 36 de substanţe şi plante etnobotanice."Propunem includerea în legea 143/2000, în anexa la substanţe interzise, un număr de 36 de substanţe şi plante - 27 de substanţe şi 9 plante - pentru a fi interzise şi asimilate drogurilor. Comercializarea, vânzarea, deţinerea acestora va fi sancţionată conform prevederilor legale", a declarat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke. Pentru stocurile deţinute la momentul intrării în vigoare a legii, Ministerul Sănătăţii a propus un termen tranzitoriu, astfel încât substanţele să fi distruse conform prevederilor legale. "Propunem şi dispoziţii tranzitorii numai pentru stocurile deţinute de aceste magazine. În momentul intrării în vigoare a OUG, vânzarea, comercializarea sunt interzise. Pentru stocurile deţinute la momentul intrării în vigoare se propune un termen tranzitoriu pentru ca ele să poată fi distruse", a spus Cseke.

Şeful Executivului, Emil Boc, a amintit că Parlamentul a adoptat, marţi, un act normativ în acest sens şi a precizat că proiectul propus de Ministerul Sănătăţii vine în completarea acestuia şi nu-l exclude.
Guvernul a mai aprobat şi modificarea legii 339/2005, pentru a da posibilitatea laboratoarelor poliţiei de a efectua un control al acestor substanţe şi plante şi de a deţine mici cantităţi în ele, pentru a putea compara ceea ce controlează cu ceea este interzis. De asemenea, unele dintre aceste substanţe sunt utilizate în scopuri medicale. (M.T.)

Sursa: http://gandul.info


Numai bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu